• BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00

BORCU OLANLAR DİKKAT! SON 8 GÜN  

Geçtiğimiz ay başlayan dev yapılandırma ile ilgili gelen bilgiye göre  borcu olanlar SGK ve bankalar arasında sigortalılar için imzalanan kredi iş birliğinden faydalanmaları için son 8 günleri kaldı.

Ekonomi 19.01.2021 17:36:00 0
BORCU OLANLAR DİKKAT! SON 8 GÜN  

Korona virüsle mücadele döneminde yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara birçok yardım yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Ay sonunda bitecek olan yapılandırma başvuruları ile birlikte, SGK ve kamu bankaları arasında imzalanan protokol de vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 
 

Yapılandırma yapılması durumunda vatandaşlara uygun banka kredisi imkanı sunulacak.  SGK'ya borçlarını yapılandıranlar ise, hesaplarındaki prim tutarını 31 Mart tarihine kadar aylık olarak yüzde 1,60 faiz oranı ve 36 aya varan vade ile kredi kullanarak yapılabilecek. Banka kredisi taksitleri emekli aylıklarından tahsil edilebilecek. 
 

SGK HANGİ BORÇLAR İÇİN ANLAŞTI?  
SGK'lar kamu bankaları ile anlaştığı borçlar kapsamında: Birikmiş prim borcunu ödemesi durumunda 4/b’den (BAĞ-KUR) yaşlılık aylığı bağlanabilecek olanlar,  4/b prim borcunu ödemesi durumunda 4/a’dan (SSK) yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, Ek-5 (tarım) sigortalıları ile Ek-6 (şehiriçi toplu taşıma aracı personeli ve sanatçılar) kapsamında çalışanlardan birikmiş prim borcunu ödemesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, Askerlik ve doğum borçlanmasını yapması durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, Durdurulan hizmet sürelerinin ihya edilmesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar bu hizmetten yararlanabilecek.

 

HANGİ BORÇLAR YAPILANDIRMA KAPSAMINDA OLACAK? 
KYK öğrenim kredileri Maliye'ye olan vergi borçları MTV Trafik cezaları Otoyol ve köprülerden kaçak geçiş cezaları Seçim, askerlik nüfus para cezaları Gümrük Bakanlığı'ndan takip edilen gümrük vergileri ve para cezaları 
Kaynak: Kamupersoneli.net


15.9° / 6.4°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER