• BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00

BU BESİNLER OTURURKEN BİLE KİLO VERDİYOR!

Obezite hemen hemen her ülkenin kabusu haline geldi. Bir çok kişi "Su içsem yarıyor ne yapayım" diyerek kendini savunuyor.

Sağlık 20.01.2021 10:46:00 0
BU BESİNLER OTURURKEN BİLE KİLO VERDİYOR!

Spor da yapılsa fazla kilolardan kurtulmanın yolu tükettiğimiz besinlerden geçiyor. Uzmanlar antep fıstığı, portakal, kuru incir, kakao, enginar, bulgur, mısır gibi besinlerin spor yapmayanlara bile kilo verdirdiğini açıkladı.

Sabah'ın haberine göre, ister kadın olsun, ister erkek, fazla kilolar her kişinin kabusu olmaya devam ediyor. Bir kişinin vücut ağırlığı, olması gerekenden en az yüzde 20 daha yüksekse, obez olarak kabul edilmektedir. Bunun için insanlar imkanları ölçüsünde spor salonlarına adeta akın ederek kilo vermek için savaşıyor. 

Her gün 7 gram lif tüketmek felç geçirme riskini yüzdeç 7 azaltıyor. Ayrıca karmaşık diyet programları yerine günlük besinleriniz arasında ihtiyacınız kadar lifli besin eklemenin daha fazla kilo verdirdiği de araştırmacılar tarafından kanıtlanmış bir gerçek.

Fazla kilolar toplumun büyük kısmını etkileyen ve dikkat edilmezse birçok kronik rahatsızlığı beraberinden getiren ciddi bir sorundur. Diyet yapmak oldukça zor bir süreç olsa da diyet listelerine eklenen doğru besinler uzun süre tokluk sağlayarak ve metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeyi kolaylaştırır. 

Uzmanlar bol bol lifli gıda tüketmemiz gerektiğini vurguluyorlar. Lifli yiyecekler tüketerek hızla zayıflayacağınız gibi aynı zamanda birçok hastalıktan da korunmuş olursunuz. Lifli gıdaların diğer önemli bir yararı da, kolesterolü düşürücü etkisini safra asitlerini bağlayarak diyetteki toplam yağ ve kolesterol alımını düşürerek, daha uzun süre tokluk hissi yaratır. Bu fonksiyonu da, bir ölçüde besin alımının azalmasını sağlar. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki lifli gıdalar tüketmek kolesterolü düşürdüğü için kalp rahatsızlıklarına yakalanma riskini yüzde 9 oranında düşürüyor.

Spor yapmayanların bile bu yiyecekleri tüketerek önce kilo alımını durduracağı, ardından da kilo vermeye başlayacağı diet uzmanları tarafından açıklandı. İşte kilo vermeyi kafasına koyanların tüketmesi gereken yiyecekler;

Antep fıstığı, portakal, kuru incir, kakao, enginar, bulgur, mısır, tahıl, yulaf ezmesi, badem, tatlı patates, muz, brokoli, bezelye, avokado, nar, elma, soya fasulyesi, havuç, çilek, dut, böğürtlen, bamya, hindistan cevizi yağı, kabak, brüksel lahanası, şalgam, patlıcan, kereviz, kepekli makarna, müsli,


15.9° / 6.4°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER