• BIST 100

    9982,15%0,67
  • DOLAR

    32,46% 0,09
  • EURO

    34,86% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2430,86% -0,31
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00

Emeklilerin zamlı bayram ikramiyesinin hesaplara yatacağı tarih belli oldu

Milyonlarca emekli, seçim öncesinde zamlı bayram ikramiyelerinin ne zaman hesaplara yatırılacağını merak ediyordu. Beklenen açıklama canlı yayında geldi. İşte detaylar...

Güncel 12.02.2024 19:01:00 0
Emeklilerin zamlı bayram ikramiyesinin hesaplara yatacağı tarih belli oldu

Halk TV'nin tanınmış programcısı Ekrem Açıkel, 31 Mart seçimleri öncesinde emeklilerin bayram ikramiyelerinin hesaplara yatırılacağını duyurdu ve bu konudaki teklifin ne zaman Meclis gündemine taşınacağını açıkladı.

Açıkel, Ankara'daki kulis bilgilerine dayanarak, emekli ikramiyesi konusunda iki farklı rakamın masada olduğunu belirtti ve emekliler için muhtemel seçenekleri duyurdu.

Ülke genelinde 16 milyon emekli, yeni yılda alınan zam oranına tepki gösteriyor. Özellikle en düşük emekli maaşını yalnızca yüzde 33.34 oranında artırarak 10 bin TL'ye çeken iktidar, milyonlarca emeklinin öfkesine neden olmuş durumda. Seçimlere yaklaşırken, seyyanen bir zam yapılıp yapılmayacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor.

Seyyanen zammın yanı sıra, emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı için ödenecek ikramiye tutarı da merak konusu. 2018 yılında başlatılan 1000 TL'lik ikramiye uygulaması, yıllarca hiçbir artış görmemişti.

Yüksek enflasyon ve artan hayat pahalılığına rağmen, iktidar uzun süre emeklileri göz ardı etmişti. İlk aşamada ikramiye tutarlarına sadece 100 TL'lik bir zam yapmış ve geçtiğimiz yıl, 1100 TL olan ikramiye ödemelerini 2 bin TL'ye yükseltmişti.

31 MART ÖNCESİ HESAPLARA YATIRILACAK

Son olarak Ekim ayında, en düşük emekli maaşına zam yapmamak için emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL'lik ikramiye dağıtan iktidarın bu adımı, milyonlarca vatandaş tarafından "sus payı" olarak yorumlandı. Ankara'daki kulislerde ise yeni yılda verilecek ikramiye tutarı için iki farklı rakam konuşuluyor.

Canlı yayında söz konusu tartışmalara dikkat çeken Açıkel, emekli ikramiyelerinin hangi tarihte hesaplara yatırılacağı konusunda açıklamalarda bulundu.

31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlere işaret eden Açıkel, 10 Nisan'daki Ramazan Bayramı ikramiyelerinin kesinlikle 31 Mart öncesinde hesaplara yatırılacağını belirtti. Bu nedenle ikramiye düzenlemesinin Mart ayının ilk günlerinde Meclis'e geleceğini duyurdu.

İKRAMİYE ARTIŞINI EMEKLİ ZAMMI BELİRLEYECEK!

Açıkel, Erdoğan'ın masasında emeklilerin öfkeli olduğuna dair bir rapor bulunduğunu aktararak, bu nedenle ikramiyeler için iki farklı seçeneğin değerlendirildiğine işaret etti.

Açıkel'in verdiği bilgilere göre, AKP, her bir bayram için 3 bin TL olmak üzere toplamda 6 bin TL veya son ikramiye tutarı olan 5 bin TL ile toplamda 10 bin TL arasında iki seçeneği değerlendiriyor.

Mart ayında emeklilere seyyanen bir zam yapılması durumunda ikramiye tutarının yüksek oranda 3 bin TL olması beklenirken, herhangi bir zam haberi olmaması durumunda ise hükümetin 5 bin TL'lik ikramiye ödemesi yapacağı düşünülüyor.

 


19.2° / 10.1°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER