• BIST 100

    8986,9%2,05
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2282,87% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

İNEGÖL'DE PATİ İZLERİ FOTOĞRAF YARIŞMASI DÜZENLENECEK

İnegöl Belediyesi, paydaş kurumlar İnegöl Kent Konseyi, İDOHA ve İFSAD işbirliğinde İnegöl Sokaklarındaki Pati İzleri ve İnegöl’ün Patililerine ismiyle fotoğraf yarışması düzenliyor.

İnegöl Haber 29.09.2020 20:20:00 0
İNEGÖL

Duyurusu bugün Belediye Başkanı Alper Taban tarafından yapılan yarışmada, sokak hayvanlarının sokaklardaki zorlu yaşam mücadelesinin fotoğraflarla anlatılması hedefleniyor. Son başvuru tarihi 28 Ekim olan yarışmada cep telefonu ve fotoğraf makinesiyle çekilen fotoğraflar kabul edilecek.

Daha önce de farklı konularda düzenlediği fotoğraf yarışmalarıyla şehrin güzelliklerini objektiflere yansıtan ve fotoğraf severlerin gözünden İnegöl’ü resmeden İnegöl Belediyesi, yeni bir yarışmanın duyurusunu yaptı. Paydaş kurumlar İnegöl Kent Konseyi, İDOHA (İnegöl Doğa Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği) ve İFSAD (İnegöl Fotoğraf Sanatı Derneği) işbirliğinde düzenlenecek olan “İnegöl Sokaklarındaki Pati İzleri ve İnegöl’ün Patililerine” isimli fotoğraf yarışmasıyla ilgili bugün 11.00’da Başkanlık makamında basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında yarışmanın yarışmaya katkı veren kurumların temsilcileri de hazır bulundu.

Burada bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “İnegöl Sokaklarındaki Pati İzleri ve İnegöl’ün Patililerine ismiyle fotoğraf yarışması düzenliyoruz. Bugün burada çok kıymetli paydaşlarımız var. İnegöl Kent Konseyimiz, İDOHA, İFSAD, Belediyemizin Veteriner Müdürlüğü paydaşlığında güzel bir çalışma hayata geçireceğiz” dedi.

BELEDİYECİLİK SADECE ALTYAPI YAPMAK DEĞİL

Belediyeciliğin sadece yol yapmak, altyapı yapmak ya da içme suyu veya kanalizasyon gibi işlemlerle uğraşmak olmadığını vurgulayan Alper Taban, şöyle devam etti: “İnsana dokunan, canlıya dokunan, şehre, yaşama, hayata, ekonomiye, sanata, spora, her türlü bireye ulaşan, erişen, bütün bu güzellikleri ortaya koyabilen bir yapı olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla yol yapmak, altyapı yapmak bu gibi çalışmalar belediyelerin artık standart hizmetleri gibi gözüküyor ancak bunun yanı sıra tabi Allah’ın yarattığı mahlukata, her türlü canlıyı da içine alacak şekilde önemsemek gerektiğini düşünüyoruz ve değer vermemiz gerektiğine inanıyoruz. Bunların üzerinde tabi çalışan birimlerimiz var. Az önce de ifade ettiğim tüm paydaşlarımız bu konuda gerçekten bana göre herkesten daha duyarlı çalışan, gayret eden, bir şeyler daha yapmalıyız şeklinde gayretlerini ortaya koyan birimler bunlar.”

YARIŞMANIN AMACI SOKAK HAYVANLARINA DİKKAT ÇEKMEK

“Bu yarışmadaki amaçlarımızdan biri, sokak hayvanlarının bir gününü özetlemek istiyoruz. Beraberinde sokaktaki zorlu yaşamı gösterip onların duygularına tercümanlık etmek istiyoruz. İnsanla olan iletişimdeki mutluluğu hissettirmek istiyoruz. Onlar için bir kap mamanın, suyun, hatta arta kalan yemeklerin önemini vurgulamak istiyoruz. Gençlerin ve çocukların sokak hayvanlarıyla olan iletişimlerine de önem vermelerini arzu ediyoruz. Onlara can olduğu bilincini sağlamak istiyoruz. Hayatta kalmak için verilen çabayı anlatarak toplumda da farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu faydalar saymakla bitmez ama bu hazzı şehirdeki her bireye yaşatmak ve göstermek istiyoruz.”

BAŞVURU ŞARTLARI VE KATILIM

“Bir yarışma olacak o yüzden katılım koşullarından da bahsetmek istiyorum. İnegöl Sokaklarındaki Pati İzleri ve İnegöl’ün Patililerine fotoğraf yarışması dedik. Burada yarışma koşulları şöyle; İnegöl’de yaşayan 15 yaş ve üzeri herkes yarışmaya katılabilir. Sadece İnegöl’den çekilmiş fotoğraflar kabul edilip değerlendirmeye alınacak. Fotoğrafların fotoğraf makinesi veya cep telefonuyla çekilmesi ve yarışmacı tarafından çekilmiş olması şartıyla kabul edilecektir. Yarışmaya eser gönderenler eserlerin kendilerine ait olduğunu zaten beyan ile taahhüt etmiş sayılacaktır. Gönderilecek eserlerin daha önce başka bir yarışmada derece ve ödül almamış olması gerekmektedir. Katılımları yarismainegol@inegol.bel.tr adresine mail olarak gönderebilirsiniz. Başvurular bu şekilde alınacak. Son başvuru tarihi 28 Ekim.”

ÖDÜLLER VE JÜRİ ÜYELERİ

“Yarışmamızın ödülleri de belirlendi. 1’inciye 5 bin TL, 2’nciye 3 bin TL, 3’üncüye 2 bin TL ve 500 TL mansiyon ödülü olmak üzere ödüllerimiz belirlenmiş oldu. Gelen fotoğrafları jürimiz değerlendirecek. Seçici kurulda İbrahim Peynirci, Nilay Parlar, Şebnem Erkan, İsa Akalın, Resul Gümüş ve Musa Subaşı ile yedek jüri üyesi olarak da Hatice Terkenli, İkra Karakaş ve Sena Ülke görev alacak. Buradaki jürimiz az önce de ifade ettiğimiz paydaşlarımız olan kurumlardan temsilciler. Onların değerlendirmesi neticesinde sonuca ulaşacağız. 9 Kasım Pazartesi günü de 14.30’da yapılacak sergiyle sonuçlar açıklanacak. Jürinin takdiri neticesinde belirlenecek eserler İnegöl AVM’de yapılacak fotoğraf sergisinde sergilenecek. Yarışmanın sekreteryasını da Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüz yapacak. Ben tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızı yarışmamıza davet ediyorum.”

 


25.5° / 11.6°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER