• BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42

İNEGÖL’DEN HİNDİSTAN’A İLK KERESTE İHRACI GERÇEKLEŞTİ

İnegöl’de faaliyet gösteren İnvox Mobilya Şirketi, bir ilke imza atarak Hindistan’a kereste ihraç etti.

26.06.2020 18:53:00 0
İNEGÖL’DEN HİNDİSTAN’A İLK KERESTE İHRACI GERÇEKLEŞTİ

Mobilya sanayisiyle adından Türkiye ve Dünya genelinde söz ettiren İnegöl’de bir ilke daha imza atıldı.  Faysal İnşaat bünyesinde faaliyet gösteren İnvox Mobilya şirketi, İnegöl’den Hindistan’a ilk kez kereste ihracatı gerçekleştirdi.  Hindistan’da keresteleri alan mobilya firması yetkilileri, gönderilen malın kalitesini beğendiklerini belirterek ticaretin devam edeceğini ifade etti.

İnegöl’den ilk Kez Hindistan’a kereste ihraç eden İnvox firma sahibi Faysal Soyuşen, konu ile alakalı şu ifadeleri kullandı;

KERESTE HİZMETİNİ KENDİMİZ VERMEK İSTEDİK
“Biz İnegöl’de 10 yılı aşkın süredir inşaat sektöründe faaliyet gösteriyoruz. 3-4 yıl önce kurmuş olduğumuz İnvox Mobilya ve Sanayi Şirketi üzerinden yapmış olduğumuz mobilya, koltuk, yemek ve genç odası ihracatlarımız vardı. Hindistan’da da mobilya ihracatı yaptığımız arkadaşlardan birinin kapı ve koltuk fabrikası var. Bu arkadaşın yanına gittiğimizde Rusya’dan kereste aldığını gördük. Biz de kereste hizmetini kendimiz vermek istedik.  Fiyat ve gerekli şartları konuştuktan sonra anlaşma sağladık. Dün itibariyle de bir konteyner kereste gönderdik. Kerestemizi beğendiler, buraya da gelip görmüşlerdi. Gönderdiğimiz malda sıkıntı çıkmazsa biz İnegöl’den kereste göndermeye devam edeceğiz.”

İNEGÖL’DE İLK
“Bünyemizde çalışan bir arkadaş da bizlere İnegöl’den ilk defa Hindistan’a kereste ihracatı yapılacağını belirtti. Biz daha önce araştırmamıştık ama kendisi araştırmış. Bu İnegöl için katkı ve değerdir. İnegöl mobilya şehri, mobilyanın da maddesi ağaçtan geçer. Bu da İnegöl mobilyasının parçasıdır ve şehrimiz adına güzel bir değerdir.”

 


15.9° / 6.4°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER