• BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42

İnegöl’e 40 Bin 786 M2 Yeni Yeşil Alan Kazandırıldı

2020 yılında 40 bin 786 m2 yeşil alanı kullanıma kazandırdıklarını duyuran İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “Türkiye ortalamasında kişi başına düşen yeşil alan miktarı 2,5 iken, biz bu rakamı şehrimizde 3,72’ye çıkardık" dedi.

İnegöl Haber 20.01.2021 19:01:00 0
İnegöl’e 40 Bin 786 M2 Yeni Yeşil Alan Kazandırıldı

İnegöl Belediyesi, ‘Yeşiller İçerisinde İnegöl’ sloganıyla çıktığı yolda 2020 yılında Park ve Bahçeler Müdürlüğü marifetiyle önemli çalışmalara imza attı. Şehir merkezinde sıkışmış yapılar arasında ilçe halkının nefes alacağı sosyal donatı alanlarını hayata geçiren İnegöl Belediyesi, şehrin yeşil alan oranını arttırmak adına pek çok çalışmayı hayata geçirdi. 2020 yılı içerisinde yapılan çalışmalarla şehri rahatlatacak dinlenme mekanları, otopark alanları, çocuk parkları, koruluk alanları vb. sosyal donatı alanları oluşturmaya devam etti. Türkiye’nin kalbinin attığı, sanayi, kültür ve sanat adına önemli işlere imza atılan İnegöl’de, İnegöl Belediyesi bu alanda da ortaya koyduğu çalışmalarla fark oluşturdu.

2020 YILINDA 40 BİN 786 M2 YEŞİL ALAN ÜRETİLDİ

2020 yılında özellikle reorganize yeşil alan miktarıyla dikkat çeken İnegöl Belediyesi, 40 bin 786 m2 yeni yeşil alanı şehre kazandırdı. İnegöl’ün tüm güzelliklerini koruyup yenileme ve çağın ihtiyaçlarını dikkate alarak hayallerdeki İnegöl’ü kurmanın uğraşısı içerisinde olduklarını belirten Belediye Başkanı Alper Taban, “Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz de tüm personel ve ekipmanıyla kentimize nefes aldıracak, kent görselliğine katkı koyacak ve yaşamaktan mutluluk duyan gülen yüzlerin artması için 2020 yılını pandemiye rağmen dur durak bilmeden geçirdi. Avrupa standartlarında kişi başına düşen yeşil alan miktarı yaklaşık olarak 7 m2 iken, Türkiye ortalamasında kişi başına düşen yeşil alan miktarının 2,5 m2 olduğunu görüyoruz. İlçemizde ise bizler yaptığımız çalışmalarla kişi başına düşen yeşil alan miktarını 3,72 metrekareye çıkardık. 2020 yılında üretilen reorganize yeşil alan miktarımız 40.786 m2. Yine 2020 yılında şehrimizin farklı noktalarında dikilen yetişkin ağaç sayısı 2025 adet” dedi.

713 ARAÇLIK OTOPARK ÜRETİLDİ

Başkan Taban, her yıl binlerce aracın İnegöl trafiğine dahil olduğunu hatırlatarak sürdürdüğü açıklamasında, şu ifadelere yer verdi: “Şehrimizin önemli sorunlarından biri otopark. Bir yandan Fen İşleri Müdürlüğümüz, bir yandan da Park Bahçeler Müdürlüğümüz otopark sorununu gidermek adına gayret sarf ediyor. Fen İşleri Müdürlüğümüz marifetiyle 2020 yılında 310 araçlık otopark üretmiştik. Park Bahçeler Müdürlüğümüz de 2020 yılında 403 araçlık yeni otoparkı şehrimize kazandırdı. Toplamda 713 araçlık otopark üretmiş olduk.”

2020 YILINDA NELER YAPILDI?

“Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün 2020 yılında yaptığı çalışmalardan söz etmek gerekirse; Merkez mahallelerimizde 22 alanda yeni düzenlemeler yapıldı. Bu düzenlemeler; Akhisar Mahallesi 210. Sokakta 13 araçlık otopark ve yeşil alan düzenlemesi, Yeni Mahalle Yavuz Selim Caddesi 13 Araçlık Otopark Alanı Düzenlemesi, Fatih Mahallesi Samyeli Caddesi 32 Araçlık Otopark ve Koruluk Alan Düzenlemesi, Mesudiye Mahallesi Alparslan Caddesi 23 Araçlık Otopark Alanı Düzenleme Projesi, Orhaniye Mahallesi Bülbüller Çıkmazı 23 Araçlık Otopark Düzenleme Projesi, Mesudiye Mahallesi Söğütlü Sokak 46 Araçlık Otopark Düzenleme Projesi, Hamidiye Mahallesi Kurtuluş Sokak 18 Araçlık Otopark Alanı Düzenleme Projesi, Fatih Mahallesi Mekan Sokak 12 Araçlık Otopark, Çocuk Oyun Alanı ve Fitness Alanı Düzenlemesi, Kemalpaşa Mahallesi Karaca Sokak Çocuk Oyun Alanı Revize Edilmesi, Kemalpaşa Mahallesi Yeşil Çayır Sokak 31 Araçlık Otopark Alanı Düzenleme Projesi, Cumhuriyet Mahallesi Gazi Atatürk Caddesi 18 Araçlık Otopark Alanı Düzenleme Projesi, Mesudiye Mahallesi Şevval Sokak 47 Araçlık Otopark Alanı Ve Çok Amaçlı Saha Düzenleme Projesi, Yeni Mahalle Pınar Sokak 28 Araçlık Otopark Alanı ve Koruluk Alan Düzenleme Projesi, Kemalpaşa Mahallesi Onur Sokak Çocuk Oyun Alanı ve Koruluk Alan Revize Edilmesi, Süleymaniye Mahallesi Hanedan Sokak Otopark Alanı ve Koruluk Alan Düzenleme Projesi, Hamidiye Mahallesi Kavak Sokak Çocuk Oyun Alanı ve Otopark Düzenlemesi, Alibeyköy Mahallesi Meydan düzenleme Projesi, Akhisar Mahallesi 164.SokaK 10 Araçlık Otopark Alan Düzenleme Projesi, Fatih Mahallesi Kudret Sokak Çocuk Oyun Alanı Revize Edilmesi, Yunus Emre Mahallesi Mevlana Caddesi 31 Araçlık Otopark  Alanı ve Koruluk Alan  Düzenleme Projesi, Ahmet Akyollu caddesi orta refüj peyzaj düzenlemesi ve Nuri Doğrul Caddesi orta refüj peyzaj düzenlemesi. Ayrıca semt sahası uygulamalarımız kapsamında Akhisar Mahallesi Uğur Sokak ve Mesudiye Mahallesi Şevval Sokakta semt sahası, çocuk oyun alanı ve otopark çalışmaları yapıldı. Koruluk alan düzenleme çalışmalarımız kapsamında ise Süleymaniye Mahallesi Hanedan Sokak, Akhisar Mahallesi Feza Sokak, Fatih Mahallesi Zeybek Sokak, Fatih Mahallesi Samyeli Caddesi, Akhisar Mahallesi 158. Sokak, Yeni Mahalle Pınar Sokak, Kemalpaşa Mahallesi Onur Sokak ile Yunus Emre Mahallesi Mevlana Caddesinde koruluk alan düzenleme çalışmaları yapıldı. Yine 2020 yılı içerisinde belde ve köy statüsünden mahalleye dönüşen yerleşimlerde çevre düzenlemeleri yapıldı. Bu çalışmalar kapsamında da 6 adet çocuk oyun alanı revize edildi ve bir otopark ile yeşil alan düzenlemesi gerçekleştirildi.”

ŞEHRE DEĞER KATAN PROJELER

“Çalışmalarımız bunlarla da sınırlı kalmadı. Şehrimizin Bursa istikametinden girişinde bulunan Yenice Köprülü Kavşağında yapılan düzenleme sonrası, bu bölgenin peyzaj ve çevre düzenleme çalışmaları da Park Bahçeler Müdürlüğümüz marifetiyle gerçekleştirildi. Ayrıca Bursa-Ankara Karayolu orta refüjü peyzaj çevre düzenlemesi çalışmaları da 2020 yılında başladı. Şuan çalışmalar sürüyor. Vizyon projelerimizden olan Kanal İnegöl Projesi de yine 2020 yılında startını verdiğimiz, 2021 yılı sonunda tamamlanacak çalışmalarımızdan.”

RUTİN ÇALIŞMALAR DA DEVAM ETTİ

“Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından sürdürülen rutin çalışmalarımız da var. Yıl içerisinde düzenli olarak yaptığımız bu çalışmalar da; budama çalışmaları, çim biçme çalışmaları, sulama çalışmaları, ilaçlama çalışmaları, bakım-onarım çalışmaları, park ve yeşil alan temizlik çalışmaları ile karla mücadele çalışmaları.”


15.9° / 6.4°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER