• BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,50% 0,07
  • EURO

    34,84% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2437,92% 0,11
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00

İNEGÖLLÜ MOBİLYACILARDAN ANKARA ÇIKARMASI!

Bursa Milletvekili Sn. Vildan Yılmaz Gürel’in girişimleri ile MÜSİAD, MOSDER, Mobilyacılar Odası ve İMOTİM Başkanları T.C. Ticaret Bakanı Sn. Ruhsar Pekcan ile Ankara’da bir araya geldiler.

İnegöl Haber 28.10.2020 18:32:00 0
İNEGÖLLÜ MOBİLYACILARDAN  ANKARA ÇIKARMASI!

Özellikle Şubat ayından beri süngerde yaşanan sorunlar, ardından cam ve ayna tedarik sorunu, buna ek olarak alüminyum, suntalem ve karton gibi hammadde ürünlerinin tedarik sorunlarıyla Rusya ile ticaretin geliştirilmesi karşılıklı ticari anlaşmaların yapılması üzerine birçok konuda Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a STK’lar ve odalarca hazırlanan raporlar sunuldu.

T.C. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ziyaretine, Ak Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, MÜSİAD İnegöl Başkanı Mehmet Döngel, MOSDER Başkanı Mustafa Balcı, İnegöl Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkanı Özcan Ayhan, İMOTİM Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Yaran ile Ticaret Bakanı Yardımcısı, İhracat Genel Müdürü, İthalat Genel Müdürü, Dış Ticaret Genel Müdürü ’de katıldılar.

Ziyaret ile ilgili bilgiler veren MÜSİAD İnegöl Başkanı Mehmet Döngel, ‘’MÜSİAD olarak sünger, cam ve ayna gibi ürünlerin tedarik anlamında koltuk üreticisi ve mobilyacı üyelerimizin yoğun şikayetlerini içeren raporumuzu hazırlamış ve 15 gün önce MÜSİAD Genel Başkanımız Sn. Abdurrahman Kaan aracılığı ile Sn. Ticaret Bakanımıza bu raporumuzu ulaştırmıştık. Akabinde söz konusu raporlarımızı Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi İlçe yönetimlerine iletmiştik. Bu tüm sorunlarımızı daha detaylı ve yüz yüze Sn Bakanımıza iletme fırsatı bulduk. Mobilya sektöründe ciddi manada sünger krizi yaşanıyor, döşemecilerin sünger temininde yaşadığı sıkıntının, tüketiciye de artış olarak yansımasına neden oluyor. Sünger krizinin döşemecileri derinden etkilediğini görmemek mümkün değil. Bu durumun bir an evvel çözüme kavuşturulması gerekiyor. Eğer bu şekilde devam ederse üretim yapamaz hale geleceğiz.” diye ifade ettik.

Döngel açıklamalarında, ‘’Sn. Ticaret Bakanımıza ayrıca cam konusunda da çok büyük sıkıntılar var. Ürünlerinde cam ve ayna kullanan mobilyacılar bu ürünü bulmakta oldukça zorlanmaktadır. Bu sektörde ülkemizin en büyük üreticisi olan Şişe Cam’a aşırı yoğun istek olması nedeniyle talebi karşılayamaz duruma gelmesi, ihracat yapan üyelerimize bir başka sıkıntı olarak geri dönmüş oluyor. Özellikle cam ve ayna sektörüne yönelik devletimizin ithalatta koyduğu kota nedeniyle yurt içinde cam ve ayna konusu tekele düşmüş duruma geliyor. Hal böyle olunca da üretici üyelerimiz esnafımızın süngerden sonra cam ve ayna konusunda çok büyük sorunlar yaşamasına ve büyük zararlar etmesine yol açıyor’’ dedik.

MÜSİAD İnegöl Başkanı Mehmet Döngel ‘’Gerek MÜSİAD olarak bizim, gerekse de MOSDER, Mobilyacılar Odası ve İMOTİM Başkanlarımızda benzer konularda sorunlarını bakanımıza ilettiler. Yardımcısı ve ilgili genel müdürlerine tüm şikayetleri tek tek not aldıran Sn. Ticaret Bakanımız ise bizlere, Sünger konusunda hammadde tedarik ettiğimiz ülkelerle ticari anlamda görüşmeler yapılacağını ürün tedariği noktasında elimizden ne gelirse yapacaklarını söyledi. Ayrıca cam ayna konusunda Şişecam ile yakın temas halinde olduklarını, sorunun birkaç gün içerisinde çözüleceğini gerekirse ihtiyacın karşılanması adına dışardan ürün getirip tedarikçi ile sorunun çözüme kavuşturulacağını kaydetti. Ticaret Bakanımız Sn. Ruhsar Pekcan bizlere tedarik anlamındaki diğer ürünlerle alakalı özellikle büyük firmalarla görüşmelerin süreceğini üretimin durmaması adına ne gerekirse yapılacağını söyledi. Bakanımız son olarak İstanbul’daki fuar alanı ile alakalı da Atatürk havaalanının fuar merkezi olacağını söyledi ancak, pandemiden dolayı buraya hastane yapıldığı için başka alternatifler düşünülüyor. Cumhurbaşkanımız bu konuyla alakalı da yakından ilgileniyor’’ diye ifade etti.

 

Döngel açıklamasının sonunda ‘’Üyelerimizin ve esnafımızın sorunları birinci ağızdan dile getirmemize vesile olan üyemiz Bursa Milletvekili Sn. Vildan Yılmaz Hanımefendiye bir kez daha şubemiz, üyelerimiz ve İnegöl üreticimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum, umarım sorunlarımız bir an evvel çözüme kavuşur ve üreten, ihracat yapan şehrimiz bu sorunlardan kurtulmuş olur’’ dedi.


18.5° / 9.1°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER