• BIST 100

    9753,27%0,32
  • DOLAR

    32,56% 0,09
  • EURO

    34,97% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2430,79% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00

Kani Kont; Altında Yükseliş Devam Edecek!

İnegöl Kuyumcular Derneği Başkanı Kani Kont, rekor kıran altın fiyatlarını değerlendirerek, "Yükselişin bir müddet daha devam etmesini bekliyoruz. Altın halen daha en güvenli liman" ifadelerini kullandı.

Ekonomi 5.08.2020 12:19:00 0
Kani Kont; Altında Yükseliş  Devam Edecek!

REZERV PARA OLMAYINCA ALTINA DÖNÜŞ BAŞLIYOR
Doların değer kaybetmesinin ve altının güvenli liman olarak görülmesinin yükselişte önemli bir payının olduğunu belirten Kont, "En önemli rezerv para olan dolar değer kaybediyor. Yerini alacak daha iyi bir rezerv para olmayınca altına dönüş başlıyor. Koronavirüs konusunun kötüye gideceği yönündeki açıklamalar insanları altına sığınmaya yönlendiriyor. İkinci dalga paniği, en güvenli liman altına ister istemez yönlendirme yapıyor. Böyle olunca da altın rekor üstüne rekor kırıyor. ifadelerini kullandı.

ANA FAKTÖR PARANIN BOLLAŞMASI
Altının pandemi ile yükselmesinin ana nedenini paranın bollaşmasına bağlayan Kont, "Pandemi ile birlikte yükselmesini tetikleyen ana etken küresel likidite bolluğu ve faizlerin daha düşmesi, hatta tahvil piyasasının yaklaşık dörtte birinin negatif faizli hale gelmesidir. Yani altının yıldızını parlatan, altına altın dönemini yaşatan ana faktör paranın bollaşmasıdır" şeklinde konuştu.

Kont Açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;

DURUM TÜRKİYE'NİN LEHİNE

"Türkiye'de vatandaşların elinde ciddi bir altın stoğu var. Emeklilik fonlarında, yatırım fonlarında, altın mevduatlarında da artışlar söz konusu. İşte bu stok değerleniyor. Yani durum Türkiye'nin lehine oluyor."

İNEGÖL'DE GÜNCEL ALTIN FİYATLARI;

GRAM: 447 TL
CUMHURİYET: 3 bin 150 TL
ÇEYREK: 770 TL


23.1° / 10.1°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER