• BIST 100

    10742,56%0,93
  • DOLAR

    32,21% 0,03
  • EURO

    35,05% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2527,10% 1,07
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00

Özgür Özel, CHP’li belediyelerdeki eş-dost atamalarına ‘dur’ dedi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in yeğeni ve baldızını belediyede yüksek makamlara atamasının ardından CHP lideri Özgür Özel harekete geçti.

Siyaset 9.05.2024 16:53:00 0
Özgür Özel, CHP’li belediyelerdeki eş-dost atamalarına ‘dur’ dedi!

 

31 Mart Yerel Seçimleri'nde AKP'den CHP'ye geçen Bursa ve Balıkesir'de yapılan atamalar gündeme oturdu.

Bursa, Balıkesir, Kırşehir ve Yüreğir'de tespit edilen atamaları geri aldıran Özel, "Belediyede akraba, eş, dost işi ve paralı pullu işlere bulaşanların gözüne yaşına bakamayız" ifadelerini kullandı.

CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in yeğeni ve baldınızı belediye kadrolarına ataması tepkilere neden olurken, Balıkesir'de de CHP Milletvekili Serkan Sarı'nın ağabeyi Gökhan Sarı da belediye kadrolarına atandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kamuoyunda tepkilere neden atamalara 'dur' dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey aranarak, yeğeninin ataması geri çektirildi. Balıkesir’de CHP milletvekili Serkan Sarı’nın ağabeyi Gökhan Sarı’nın ataması da durduruldu. Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu kayınbiraderini ve bacanağını, Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı ise kız kardeşinin oğlunu başkan yardımcısı olarak atamıştı. Bu başkanlara “Atamaları geri alın” diye haber verildi.

"GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAM!"

Sözcü’den İsmail Saymaz’a konuşan Özel, atamalarla ilgili şunları söyledi:

“Milletvekilleri ya da belediye başkanlarının yakınları istediği kadar liyakatli olsunlar, AKP’nin bu kadar nepotizm (kayırmacılık) yaptığı bir yerde bu tip atamaları kimseye anlatamayız. Bu kadar işsizlik ve yoksulluğun olduğu yerde bu tip işler CHP’ye duyulan güveni kökten sarsar. Hiç tavizimiz yok. Asla kabul etmiyoruz. En sert tepkiyi ben gösteriyorum. Bundan sonra da asla izin vermeyeceğiz. Atamaların geri alınması gerekiyor. Aksi takdirde parti hukuku içinde ne yapmamız gerekirse onu yaparız. Bana yapılan her kusuru, partideki her hatayı affedebilirim. Ama belediyede akraba, eş, dost işi ve paralı pullu işlere bulaşanların gözüne yaşına bakamayız.

Geçmişte de yapmadım. Bursa’da üç belediyemiz var. Bugün de yapmam. Yapanın da gözünün yaşına bakmam.”

"SAKIN BU İŞLERE KALKIŞILMASIN"

Bu tür atamaları takip edeceklerini ifade eden Özel, şöyle konuştu:

“Hatta ‘Alarma geçin’ dedim. WhatsApp grupları var başkanlara ait. ‘Oraya yazın’ dedim, ‘Genel başkan bizzat takip ediyor, bu işlere sakın kalkışılmasın’ diye.”

 


26.1° / 12.6°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER