• BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42

SAADET PARTİSİ CERRAH ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, Cerrah Mahallesi'ndeki esnafları ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu.

Siyaset 20.01.2021 19:28:00 0
SAADET PARTİSİ CERRAH ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Yapılan ziyaretler sonrasında Hasan Eroğlu şu şekilde açıklamada bulundu.

Kıymetli basın mensuplarımız, Geçtiğimiz hafta Yeniceköy mahallemizdeki esnaflarımızı ziyaret etmiştik. O ziyarette de açıkladığım gibi inşallah tüm mahallelerimizde esnaflarımızı ziyaret etmeye devam edeceğiz.

GÜNDEME GETİRDİĞİMİZ BAZI KONULAR ÇÖZÜME KAVUŞMUŞ

Bugün de Cerrah’taydık. Cerrah mahalle başkanımız Sayın Orhan Bektaş ve yönetim kurulu ile birlikte ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Mahalle başkanımıza teşekkür ediyoruz. Geçtiğimiz aylarda birkaç defa video basın açıklamaları ile mahallesinin sorunlarını gündeme getirdi. Mahalle sakinlerimiz de bugün bize bu açıklamaların olumlu etki oluşturduğunu ve bir çok sorunlarının çözülmesine vesile olduğunu ifade ettiler.

CERRAH YOLU ÇELTİKÇİ İÇİNDE YİNE SORUN VAR

Cerrah’ta yerelde daha önce güvenlik kameralarını, futbol sahasını, Pazar alanını ve Cerrah İnegöl arasındaki yolu gündeme getirmiştik. Bugün baktığımızda kameraların çözülmüş olduğunu görüyoruz. Futbol sahasıyla ilgili büyükşehir çalışma başlatmış ancak hala bürokratik kısmı aşılmış değil. Bir an önce kazma vurulması gerekli. Yine Cerrah – İnegöl yolu alt yapı çalışması sebebiyle kazılmış ve uzunca süre o şekilde bırakılmıştı. Gündeme getirdikten sonra asfaltlama çalışması yapıldı. Pazar alanıyla ilgili de sanırım yerlerin ihalesi yapıldı.

MAHALLEDEKİ SORUNLARLA İLGİLİ YENİDEN BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK

Yaptığımız ziyaretlerde belirttiğimiz hususlar dışında hala çözüm bekleyen birçok sorun iletildi. Özellikle düzensiz imarlaşma sebebiyle alt yapı ve yol eksikliği devam ediyor. Mahalle arası yollar köstebek yuvası gibi. Yine çöp toplama ile ilgili esnafımız özellikle sıkıntı olduğunu belirttiler. Cerrah İnegöl yolunda ışıklandırmanın yetersizliği ve yolun genişletilmesi gerektiği de ifade edildi. Bu konularla ilgili de mahalle başkanımız Orhan Bektaş yakında bir açıklama yapacak.

KAHVEHANE YASAĞINDAN EN ÇOK CERRAH ETKİLENDİ

Kovid-19 salgını ile karşı karşıya kaldığımız ciddi tablo hepimizin malumu. Şimdi gelinen noktada iktidar salgın ile ilgili yeni tedbirleri geçtiğimiz ay açıkladı. Tedbir almak şart mı? Evet! Ama bir ileri, iki geri doğru bir yaklaşım değil; bunu da ifade etmek istiyorum.  Bu yasak kararı alınırken, ekonomik sıkıntılar dikkate alınmazsa; ülkemizde başka sıkıntılar doğar ilerde.  Lakin bir devlet, tedbirden önce millete yapacağı desteği açıklaması lazım gelirken; Mart ayından bu yana bu millete kredi dağıtıp, bankaya borçlandırmaktan başka doğru düzgün bir destek verilmedi. Sadece esnafı bir nebze rahat ettirecek bir kira desteği yapıldı. Bunun da ne ölçüde katkısı olduğunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

Bakınız şimdi, hafta sonu sokağa çıkmak yasak; lakin evini günlük kazandığı yevmiye ile geçindiren yüz binlerce insanımız var. Bu insanların durumu ne olacak? Kahvehaneler ve lokantalar kapandı, kahvehane ve lokanta esnafı perişan olmuş durumda; bu esnaf ne yapacak? Cerrah bunu en çok hisseden mahallemiz.

GÜNDEMİMİZDE VATANDAŞIN SORUNLARI VAR

Üretilen birçok suni gündem olsa da vatandaşımızın değişmeyen en büyük gündemi geçim problemidir. Araştırmalara göre, Türkiye’nin en büyük sorunlarının ekonomi ve işsizlik olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 61,8’dir. Biz Saadet Partisi olarak, bu milletin sorunlarını görmezden ve duymazdan gelen, suni gündemlerle zaman kaybeden siyaset anlayışını doğru bulmuyoruz! Kim hangi havayı estirirse estirsin, hangi algı oyunlarını yaparsa yapsın; bizim derdimiz de, gündemimiz de, önceliğimiz de sadece ama sadece bu aziz milletin karşı karşıya kaldığı problemler ve bunların çözüm yollarıdır. Daha seçime şu kadar gün var ama odaklanılan konu ittifaklar, oy oranları, kim ne kadar oy alacak, kim kiminle hareket edecek? Şüphesiz bu konular da önemlidir! Lakin bugün için en öncelikli gündemimiz yarın ne yiyeceğini, bir hafta sonra kapısına gelecek ev sahibine ne diyeceğini düşünen insanlarımızın halidir” dedi.

 


15.9° / 6.4°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER