• BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,50% 0,07
  • EURO

    34,84% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2437,92% 0,11
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00

“SORUNLAR ÇÖZÜLMELİ”

Sağlık-Sen Bursa Şubesi, İl Sağlık Müdürlüğü önünde düzenlediği basın açıklamasıyla sağlıkçıların sorunlarına dikkat çekti.

Sağlık 29.09.2020 19:47:00 0
“SORUNLAR ÇÖZÜLMELİ”

Sağlık-Sen Bursa Şubesi, İl Sağlık Müdürlüğü önünde düzenlediği basın açıklamasıyla sağlıkçıların sorunlarına dikkat çekti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık Sen Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Aydın, “Sağlık çalışanlarının seslerini duyurmak, yaşadıkları sorunların çözümü için yetkilileri harekete geçirmek amacıyla burada toplanmış bulunuyoruz. Ülkemizin dört bir yanında tüm sağlık çalışanlarının sorunları için teşkilatımızla aynı haykırışta bulunuyoruz.  Diyoruz ki; Çok geç olmadan, Yanlış üstüne yanlış yapmadan, Sağlık çalışanlarının sesi duyulmalı ve kangren halini almış sorunları çözülmelidir. Alınteri ise alınteri, fedakarlıksa fedakârlık, cansa can. Biri de çıksın, sağlık çalışanları bunlardan beri desin.

O halde neden sorunlar görmezden, duymazdan, bilinmezden geliniyor. Sözleşmeli istihdam modelinde çalışanlardan kadro güvencesi esirgenmiyor mu? Esirgeniyor.  Sağlık çalışanlarının çocuklarına kreş imkanları çok görülmüyor mu? Görülüyor.Hemen her gün bir yada birkaç sağlık çalışanı kör şiddetin kurbanı olmuyor mu? Maalesef oluyor. Yıllardır konuştuğumuz döner sermaye adaletsizliğinde ve performans uygulamasında bir arpa boyu yol alındı mı? Ne yazık ki alınmadı. Bunlar bilinmeyen, görülmeyen sorunlar değil.  Önemli olan çözüm iradesinin ortaya konmasıdır. Düzenlemede genel hatlarıyla bir takım iyileştirmeler yapılmış olsa da binlerce sağlık çalışanı yine göz ardı edilmiştir. Yetkililerden sesimizi duymalarını, artık sağlık çalışanlarının emeklerinin, alınterlerinin karşılığını teslim etmelerini bekliyoruz.”


18.5° / 9.1°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER