• BIST 100

    10254,55%0,45
  • DOLAR

    32,34% -0,06
  • EURO

    34,84% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2377,20% -0,80
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Uzman isim ‘satan çok pişman olur’ diyerek uyardı

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, son açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çekti. Uzman isim, yatırımcıları "sakın" diyerek uyardı ve ellerindeki varlıkları satmamaları gerektiğini vurguladı.

Ekonomi 23.04.2024 21:32:00 0
Uzman isim ‘satan çok pişman olur’ diyerek uyardı

 

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, son açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çekti. Uzman isim, yatırımcıları "sakın" diyerek uyardı ve ellerindeki varlıkları satmamaları gerektiğini vurguladı. Kolçak, satanların ilerleyen yıllarda pişmanlık yaşayabileceğini belirttiği önemli uyarılarını paylaştı. 

Ekonomiyle ilgili sıkça açıklamalarda bulunan Hatice Kolçak, yatırımcıları etkileyecek yeni bir açıklama daha yaptı. Uzman isim, YouTube kanalında önemli konulara değinerek konut fiyatlarını ele aldı ve gelecek yıllara ilişkin tahminlerini paylaştı.

“EV SATIŞLARINDA DÜŞÜŞ GÖZLENDİ”

Merkez Bankası, enflasyonu kontrol altına almak için politika faizinde rekor seviyede artışlar yaparak 50 baz puanı geçti. Bu yeni politika adımlarıyla birlikte, ev fiyatlarındaki hızlı artışlar yerini düşüşlere bıraktı. Uzmanlar, konut piyasasının geleceği hakkında sık sık değerlendirmeler yaparken, TÜİK verilerinde de konut satışlarında önemli bir düşüş gözlendi.

Geçtiğimiz yılın şubat ayında konut satışları bir milyondan fazla iken, mart ayında bu rakam 105 bin 394'e geriledi. Bu veriler, konut satışlarındaki düşüşü net bir şekilde gösteriyor.

“BU GEÇİCİ BİR DÖNEM”

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, konut satın almayı düşünen yatırımcılara önemli uyarılarda bulunarak şunları söyledi:

“Bu geçici bir dönemdir, geçer gider. Satıp yerine koyamayan zarar eder, alan kar eder. O dönemde satan herkes zarar etti ve bir daha o malı alamadı. 2019 yılında benzer bir örnek yaşadık, hatırlatmak istiyorum. Bugün satan zarar eder. Belki 3 ayda zararı görmeyebilirsiniz ama ileride aynı durumu yaşayabilirsiniz. 2021-2022 gibi birkaç sene sonra, satanlar pişman olacak ve aynı durumu yaşayacaklar.”

 


21.9° / 9.9°

YAZARLARIMIZ

DİĞER HABERLER